top of page

DOE MEE

BOTTOM-UP participatie van vrouwen die leven in en vormgeven aan de stedelijke ruimte.  

line logo
OVER, VOOR & DOOR VROUWEN

Over representatie is al veel gezegd. De diverse demografische samenstelling van Brussel moet weerspiegeld worden in alle organen betrokken bij het vormgeven van de regio. Dit komt iedereen ten goede. Man of vrouw of x. Jong en oud. Ketjes, zinnekes of recent toegekomen.

 

Daarom willen we weten wanneer jij je op je gemak voelt of wanneer je het gevoel hebt dat je niet kunt zijn wat of wie je zou willen zijn in de publieke ruimte. Hoe navigeer jij in deze ruimte, wat gaat goed, wat zie jij anders? Zelf al projecten bedacht? Laat het ons weten!

 

Ben jij een professional in stedelijk beleid? Een architect? Een ontwerper of planner? Expert in mobiliteit? Actief in een vrouwenorganisatie? Straathoekwerker of jongerenbegeleider? Sluit je aan bij de beweging en deel je gedachten, ervaringen en welgekome suggesties!

Ongeacht hoe jij je identificeert, waar je vandaan komt of welke taal je spreekt. Jouw stem horen we graag. We zijn, tegelijk, een platform om deze stemmen te versterken, een lerend netwerk om de opgedane kennis wereldwijd te verspreiden, en een beweging om daadwerkelijk verandering te brengen aan de status-quo van de door mannen gedomineerde stad. Zo voorzien we -zowel virtueel als fysiek- de ruimte om inzichten te delen, op de manier die jou het beste past, en deze te gebruiken om oplossingen te formuleren. Het probleem beschrijven is immers goed. Het oplossen nog beter.

Zeer regelmatig hoor je van ons via:

  • Periodieke briefings van en aan relevante departementen van de Brusselse publieke administratie

  • Polls of enquêtes

  • Rondetafelgesprekken met deskundigen en vrouwen uit de stad, zo mogelijk offline en indien nodig online

  • Continue uitwisselingen op social media, via onze nieuwsbrief en website, en door onze deelname aan lokale evenementen

De stroom aan informatie en ervaringen wordt in plannen gegoten voor de Brusselse administraties urban.brussels, equal.brussels en perspective.brussels. Zo fungeren wij als kennislab, verzamelen we de input en zetten die om in tastbare beleidsaanbevelingen, in de praktijk gebracht daar waar nodig. Jouw stem en inbreng hebben zo een reële impact! Laat het ons weten, hoe en wat jij wil bijdragen via mail of op onze verschillende social media kanalen.

 

Het spreekt voor zich dat alle kanalen een safe space zijn, waar geen probleem 'te klein' is of ervaring 'te individueel'. We kijken ernaar uit van jou te horen -in welke taal dan ook!

Women in urbanism recent logo
bottom of page